chocolate is life




Sjokoladekaken er laget med base fra funksjonell mat, fra x-life.no. Droppet olje og brukte vann+kesam i stedet. Sjokoladeglasur er alltid litt vanskelig f 100% p smak, s her gjelder det bare prve seg frem. Mange liker kokosmelk som base (fullfett som har sttt kaldt, den harde delen), men jeg er ikke superglad i det. En blanding av philadelphiaost og cottage cheese er jeg mye mer fan av. Mikses klumpfri, og har oppi sjokoladeprotein, stning og kakaopulver. TIPS: noen ruter smeltet mrk sjokolade gjr virkelig susen! Men husk smak til med mengden av de forskjellige ingrediensene.

Bon Appetit! 

hjemmelaget tacokrydder

Visste du at det er sukker i vanlig tacokrydder? Selv er jeg glad i bruke tacokrydder til forskjellige retter, men samtidig synes jeg det er undvendig med sukker i krydder - det vil jeg helst unng! Hvis du ikke bruker s mye av det s ville jeg ikke hengt meg opp i detaljer som dette, fordi det utgjr en veldig liten forskjell i det store bildet (eks hvis du spiser taco annen hver fredag og bruker en pose tacokrydder fordelt p tre personer, s er jo dette er fillesak). Men bruker du mye tacokrydder i hverdagen ville jeg helt klart laget meg en boks med en hjemmelaget variant.

Oppskrift p tacokrydder uten sukker:
Per 1 enhet kan du velge om du vil bruke 1ts, 1ss eller 1 krydderboks. Jeg bruker en hel boks og lager en stor miks med krydder som jeg har leeenge :-)
Dette krydderet vil nok ikke erstatte tacokrydderet p fredagskvelden for de aller fleste, men jeg synes den er god nok! Ellers bruker jeg krydderet p veeldig mye, men i hovedsak til bruk p karbonadedeig. :-) Et tips er bruke denne i karbonadedeigen p pizzaen - supergodt!

1 koriander
1 chilipulver
1 hvitlkspulver
2 paprikapulver
4 spisskummin
litt pepper
nsket mengde salt



saftige sjokolademuffins

Oppskrift p 5stk sunne og saftige sjokolademuffins. Sharing is not always an option, hehe!
1 moden banan
1 egg
50g mager kesam
50g havregryn (eller annen trrvare)
10g kakaopulver
1ts bakepulver
25g sukrin
en klype salt 

Slik gjr du:
Bland alt med stavmikser, fordel i muffinsformer, topp med Rocky Road questbar og stek p 175 grader i 20 minutter! 

Jeg anbefaler questbarer fordi de er gode p smak og helt klart BEST p innhold av det jeg har sett hvertfall. Det er mindre enn 1g sukker i denne baren, 20g protein og mye fiber, og bestr hovedsakelig av melkeprotein. Ja til sjokolade hver dag! 

Questbarer fr du HER med 12% rabatt!​


Nyyt! 
Hanna

Proteinrike rundstykker

Fantastisk gode og sunne rundstykker som er enkle slenge sammen, trenger ikke heve, er perfekte p innhold (etter mitt kosthold hvertfall) og gjr godt for kroppen. Jeg bruker lage opp og fryse, slik at jeg bare kan tine eller varme nr jeg fr lyst p. Perfekt ta med til lunsj for eksempel!

(Her har jeg toppet med propud sjokolade og banan - for en kombinasjon!!)

Du trenger:
400g havregryn
400g mager cottage cheese
3 egg
2 eggehvite
1ts bakepulver
Et dryss salt og oreganokrydder

Mos alt med stavmikser. Fordel hele rra p et stekebrett (og del opp i ruter), fordel i brdform eller lag rundstykker og stek p 200 grader i ca 20 minutter. 
Lag gjerne opp dobbel eller trippel porsjon og frys - de er som sagt like gode etter noen minutter i mikro eller stekeovn. 

supermuffins

Vi har vel hrt om bananmuffins, blbrmuffins, gulrotmuffins og kanskje til og med stpotetmuffins. S jeg tenkte.. Hvorfor ikke lage banan-blbr-gulrot-stpotetmuffins?! Snakk om nringsrike muffins da! Var veldig skeptisk til smaken, ettersom dette var en spesiell kombinasjon. Men det er herved mine nye favorittmuffins, de falt godt i smak! Sist jeg laget disse tok jeg ogs i et halvt raspet eple for moro skyld, og de ble ogs supergode! Hvem hadde trodd det.. Jeg elsker bake sunt, prve meg frem og kose meg med nringsrik bakst. Her er hvertfall oppskriften p 12stk "super"muffins som jeg liker kalle de (oppskriften er bittelitt oppgradert fra den jeg la ut p instagram).

MUFFINS (12 stk)

Ingredienser:
En halv stpotet
2 modne bananer
2 gulrtter
nsket mengde blbr
2 egg
200g mager kesam
80g havremel (eller annet mel)
20g grovt mel
1,5ts bakepulver
3ts kanel
3ts kardemomme
60g sukrin gold
40g sukrinmelis
1ts vaniljeessens/vaniljefr

Ha gjerne ntter p toppen, jeg prvde meg p valntter og det ble veldig godt! Mengde stning er valgfritt, og kanskje ikke ndvendig.

Fremgangsmte:
Finrasp gulrot. Mos banan. Del opp og ha stpoteten i mikro 5-10 min. Bland alt sammen utenom blbr i en rre. Press blbr nedi formene til slutt.

Stekes p 180 grader i ca. 25 minutter (avhengig av strrelse p muffinsene)!

La de avkjle seg, de er mye bedre etter en stund. Server gjerne med vaniljekesam, is, ostekrem eller kanskje propud vanilje? Nam! ​



Nytes med den beste samvittighet :-) Her er fryseren fyllt opp!

handleliste til deg som vil bake sunt



Sjokolade proteinpulver. 
Dette er faktisk det frste jeg hadde handlet, fordi det kan brukes til s mye. Spesielt hvis man er glad i sjokolade, og vil lage seg sunnere varianter av sjokoladekrem, fluff, proteinkuler, sjokoladeplegg, milkshake, sjokoladeis, ja egentlig alt med sjokolade.
Jeg anbefaler Optimum Nutrition, Gold Standard 100% whey i smaken Extreme Milk Chocolate. Denne har et bra innhold og er vanvittig god p smak. 
Ellers har x-life.no gode priser p proteinpulver!

Stning.
Det er en fordel ha litt stning hvis du skal bake uten sukker for f en st smak. Det beste er selvflgelig bruke minst mulig, men det er jo opp til hver enkelt bestemme! Jeg anbefaler Sukrin Gold og Sukrinmelis, disse kan du stort sett bruke til det meste. Jeg har ogs andre varianter som jeg bruker, for eksempel blir vanlig sukrin brukt i havregrten.

Fibersirup Gold.
Alts!! Fantastisk godt p proteinpannekaker eller som topping p yoghurten/kesamen. Det er jo sirup, s det sier seg selv at det er digg. God og karamelisert smak. 

En sunnere meltype.
bytte ut hvetemelet kan vre en fordel for de fleste. Havremel, kokosmel, peanttmel, fiberfin, det finnes mange varianter. Jeg pleier bruke 50/50 med havremel og speltmel. Bruker ogs kokosmel i flere oppskrifter, spesielt hvis jeg skal lage eks sunnere boller eller sjokoladekake hvor det er godt med litt mild smak av kokos. 

Vaniljepulver/essens/vaniljestang
Jeg bruker vaniljepulver/vaniljestang/essens i det aller meste hvor jeg vil ha en liten smak av vanilje. Pannekaker, is, bananbrd, muffins, etc..

Oljespray.
En fordel hvis du er glad i pannekaker og vafler, fordi du fr i deg langt mindre kalorier med spray enn med dynke hele vaffeljernet i smr. Noe det selvflgelig ikke er noe galt i, men bare et tips.

Kokosmelk.
Hvis du er glad i smaken av kokos, er den fullfette varianten av kokosmelk en perfekt mte lage en sunnere sjokoladekrem, sjokolademousse, sjokoladekake, etc.. Du oppbevarer den i kjleskap og bruker den stive delen for f en tykkere konsistens i bakst.

Eggehvite p boks.
Disse pleier jeg kjpe i Sverige for spare noen kroner og gjre det enkelt bruke mer eggehvite. Man kan tilsette litt ekstra eggehvite i omeletten, proteinvaflene, lage proteinfluff, etc, og da er det utrolig enkelt benytte seg av.

Det er disse produktene jeg bruker mest nr jeg baker. For nevne andre produkter bruker jeg ogs kakaopulver i det meste, vikingmelk (for lage karameller), dadler (for lage r sjokoladekuler), mager kesam (til eks muffins og proteinvafler), cottage cheese (til eks sjokoladekrem), havregryn (til s og si alt).

Jeg skal ikke oppfordre til bake med proteinpulver og massevis av kunstig stning. Men jeg anbefaler gjre baksten litt sunnere, lage varianter som faktisk er bra for deg ved bytte ut "verstingene". Du fr i deg mer nring, baksten metter mer, og ikke minst kan du kose deg litt oftere med god samvittighet! 

favorittplegg til bananbrdet

Det er virkelig ingen hemmelighet at bananbrd er min favoritt nr det kommer til sunnere bakst. S fort jeg fr besk er jeg rask til tilby bananbrd. Oppskriften har jeg postet fr, men jeg reposter den her. Jeg er ndt for dele mine to nye favoritter nr det gjelder topping. Jeg liker lage opp litt av begge, s kan man ta p det man selv nsker. 

Bananbrd:
Ingredienser:

2-3 modne bananer
2 egg
150g mel (jeg bruker 50/50 havremel og speltmel)
1 ts bakepulver
60 g sukrin gold
1 ts vaniljepulver/vaniljeessens
1 dl melk
2ts kanel
2ts kardemomme
Ntter (jeg bruker valntter) og sjokolade hvis du nsker.​

Fremgangsmte:

Mos bananer i en mikser, tilsett resten av ingrediensene, bland godt, og over i brdform med bakepapir. Fordel ntter/sjokoladebiter rundt i formen.
I ovnen i ca 50 minutter p 175 grader. Enklere blir det ikke!


Mine to favoritter nr det gjelder topping:

1. Kremet sjokoladeplegg

- noen ruter mrk sjokolade (jeg bruker 3 ruter hvis jeg lager denne porsjonen under)
- 2ss cottage cheese
- 1ss sukkerfri sjokoladesaus
- 1ts kakaopulver
- 1 scoop sjokolade proteinpulver
- ca 1ss sukrinmelis 

(smelt sjokoladen, og mos alt til en klumpfri masse)

2. Ostekrem
- en halv boks philadelphia light
- 1-2ss sukrinmelis
- eventuelt litt sitronsaft hvis du liker det

Hper det faller i smak!

nringsrik sjokoladekrem

Jeg m ha sjokolade hver dag. Snn er det bare. 

Takket vre fantastiske Linda Stuhaug har jeg endelig funnet den perfekte kveldskosen. Sjokoladekrem som er full av nring. Det er billig, godt og metter stsuget. Det kan jo ikke bli bedre! JEG personlig synes den smaker himmelsk, og metter mine sjokocravings. Jeg er ikke en slik person som er av eller p en diett, spiser bra en mned og dritt en annen. Jeg liker spise sunn og god mat hele ret, derfor er denne sjokoladekremen helt perfekt for meg p daglig basis. Hper jeg aldri gr lei, for dette er virkelig en bra mte f i seg deilig sjokolade, proteiner og sunt fett! Kan ikke love at dette smaker som "the real deal", s det sprs nok litt p hvor kresen man er.



Jeg har justert litt p Linda sin oppskrift, men her er hvertfall den jeg bruker:

Til en porsjon:
- 200g cottage cheese
- 1ss kokoskrem (alts, stive delen av kokosmelk som str kaldt, denne kan slyfes)
- 20g proteinpulver med sjokoladesmak
- 5-10g kakaopulver (sprs hvor mye kakaosmak du vil ha)
- 1ss sukrin gold eller sukrinmelis
- 30g eggehvite (kan slyfes)

Bland alt utenom eggehvite sammen i en mikser/blender og miks til den er klumpfri. Tilsett en liten skvett melk hvis det er ndvendig. Stivpisk eggehviten for seg selv i en bolle (dette kan du droppe, men eggehviten gjr at kremen blir eenda mer fluffy). Bland sjokoladekremen og eggehviten sammen, og voila!
Toppes med br/frukt og kokosflak. Nydelig!

proteinpizza rrrrday



Spiser pizza flere ganger hver uke, og har helt dilla. Har lenge vrt fan av grove pitabrd som bunn, som jeg deler i to - det blir skikkelig spr pizzabunn. Men, for selv kunne justere mengden, og for f mer nring og mindre tilsetning har jeg begynt lage bunnen selv. Veldig enkelt og greit, mye lettere enn man skulle tro. Ettersom jeg ikke lager "vanlig" pizzadeig og den ikke skal heve er dette gjort p null komma niks. 

Ingredienser til en person:
ca 50g valgfritt mel (jeg bruker stort sett havre og spelt)
1 egg
1 eggehvite
1ts bakepulver
litt salt og nsket krydder

Fremgangsmte:
Sett ovnen p 200 grader. Bland sammen ingrediensene, og smr utover et bakepapir s tynt du klarer. Stekes i ovnen i ca 10 minutter. 
Fyll deretter pizzabunnen med masse godt. Jeg pleier smre tomatpur p hele bunnen. Nr bunnen str i ovnen steiker jeg karbonadedeig med grovhakkete tomater og krydder. I tillegg bruker jeg kokt skinke, lk, sopp, paprika, tomat og ost. Helt til slutt krydrer jeg godt med basilikum og oregano.
Stek s pizzaen igjen til osten er smeltet. 

Jeg pleier ogs bruke hjemmelaget hvitlksdressing p pizzaen, som er en stor favoritt.
Hvitlksdressing:
Bland sammen mager kesam, et hvitlksfedd, og diverse krydder. Jeg bruker blant annet basilikum, oregano, salt, lkpulver, timian, og diverse andre urtekrydder jeg har i skapet. 

bananmuffins



Oppskrift p saftige bananmuffins med questbar

Ingredienser (stor porsjon):
- 2-3 modne bananer
- 2 egg
- 150g mager kesam
- 130g mel (jeg brukte havre og spelt)
- 1-2 eggehvite (kan slyfes)
- 1ss fibersirup (eller evnt honning, eller slfyes)
- 2ss sukrin gold (eller annen stning)
- 1ts bakepulver
- 3-4ts kanel
- 3-4ts kardemomme
- en klype salt
- en skvett melk
- sjokolade eller proteinbar etter nske 

Fremgangsmte:
Mos banan og egg med mikser. Tilsett litt og litt trrvare, og en skvett melk til slutt til passe tykkelse. Hakk sjokolade eller proteinbar og legg noen biter oppi hver form. Inn i ovnen p 175 grader i ca 20 minutter for sm/vanlige muffins, og ca dobbelt s lenge for store (som p bildet). 

Disse smaker nydelig! Skikkelig saftige og gode. Jeg brukte en questbar i smaken cookies and cream, og det smakte himmelsk. Anbefales! Disse kan fint fryses og varmes opp, og jeg vil pst at de blir like gode. 

dilla p bananbrd

Dette bananbrødet er noe av det enkleste og beste jeg har laget. Det er kjempe godt, med smak av banan, kanel og kardemomme. Dette er noe du også kan servere gjester som vanligvis ikke er så glad i sunn mat og dessert. Det kan oppbevares i kjøleskap i et døgn og det er like godt (kanskje lenger også?), eller det kan fryses. Tilsett nøtter og sjokolade hvis du vil, og server med sjokoladepålegg, smør, melis, ostekrem, is, vaniljekesam, eller nyt som det er. Det ser kanskje ut som grovbrød, men jeg LOVER det er fantastisk.



 

Ingredienser:

2-3 modne bananer
2 egg
150g mel (jeg bruker 50/50 havremel og speltmel)
1 ts bakepulver
60 g sukrin gold
1 ts vaniljepulver/vaniljeessens
1 dl melk
2ts kanel
2ts kardemomme
Nøtter (jeg bruker valnøtter) og sjokolade hvis du ønsker.


Fremgangsmåte:

Mos bananer i en mikser, tilsett resten av ingrediensene, bland godt, og over i brødform med bakepapir. Fordel nøtter/sjokoladebiter rundt i formen.
I ovnen i ca 50 minutter på 175 grader. Enklere blir det ikke!

KOS DEG!

proteinrike sjokoladekuler

Det finnes s mange oppskrifter p proteinkuler og sjokoladetrftler, men de fleste inneholder dadler. Og nr jeg plutselig blir veldig fysen p sjokolade, har jeg ikke alltid dadler tilgjengelig. Mikset sammen to oppskrifter fra kristine weber og bakekona. Disse er veldig enkle lage, tar kort tid, og smaker utrolig godt. De er rike p proteiner, inneholder gode karbkilder og litt sunt fett.


Ca 14-15 sm kuler:

40g sjokoladeprotein
20g valgfritt mel (jeg bruker spelt)
40g havregryn (jeg bruker store)
30g sukrin gold
15g kakaopulver
2-3ss vann
en klype salt
20g smr eller kokosolje
1ts blank fibersirup (valgfritt)
et lite dryss kanel
et lite dryss kardemomme

Fremgangsmte:

Smelt smr, tilsett alle ingrediensene til de fr en passe konsistens. De skal ikke bli for seige! Sett kaldt i ca 15 min (valgfritt), s blir de enklere forme. Form til runde kulder. Best nr de er litt kalde!

Rulles i kokos, smeltet sjokolade, kakaopulver, havregryn, eller nytes akkurat som de er!

Tips:
- 1ts kaffe istedenfor 1ts vann for mer kaffesmak
- kan fint lages glutenfrie
- dropp smr og erstatt med vann hvis du ikke nsker ha smr i de
- sterkere kakaosmak: mer kakao, mindre sjokoladeprotein, og motsatt. prv deg frem!



Nyt!

Hanna

skoleboller

Etter mange forsk har jeg endelig ftt til disse skolebollene! Oppskriften er basert p Kristine Weber sin bolleoppskrift, mengodtjustert. Disse skolebollene er en favoritt bde hos venner og familie!




Oppskriften gir ca 10 stk sunne skoleboller

Ingredienser:

- 250g mel (jeg bruker speltmel. havremel er ogs godt)
- 2 ts bakepulver
- 2 ts kardemomme
- litt vaniljepulver (hvis du har)
- ca 1-2ts vaniljeessens/ 2-3 drper stevia vanilje
- stning etter behov (jeg bruker litt sukrin gold + sukrin)
- fiberhusk (ikke ndvendig)
- en klype salt
- 2 egg
- 4 eggehviter
- en boksmager kesam

Vaniljesaus:
- Eldorado vaniljesaus uten sukker + melk (eller lag hjemmelaget, myyye sunnere!)

Settes kaldt i noen timer.

Topping:
- Sukrinmelis, vann og kokos

Fremgangsmte:
Frst av alt - lag vaniljesausen, for den skal st kaldt i noen timer.Sett stekeovnen p 200 grader. Bland sammen de trre ingrediensene. Stivpisk eggehvitene, og deretter rr forsiktig inn kesam og egg. Bland alt sammen, og lag boller p et stekebrett. Lag et skk i midten. Ta ut bollene etter ca 10 min, pensle hvis nskelig, legg p vaniljesaus og sett de inn igjen i ovnen i ca 10 min til. Pynt med sukrinmelis og kokos til slutt!

Disse bollene er ogs kjeempegode som kanelknuter eller bare vanlige boller med deilig plegg.
Hper det smaker!

Hanna

proteinvafler

Vi har ftt dilla p proteinvafler, som smaker like godt som vanlige vafler (hvertfall hvis du ikke er s fin p det). Det har n nesten blitt en daglig del av kosten vr! Hvorfor?

  • Det er lett justere innholdet dersom man nsker mer proteiner, mer karb, mindre fett, etc.. 
  • Det er utrolig enkelt ha med seg. Du trenger ikke varme det opp og det tar ikke mye plass.
  • Det smaker veldig godt! Hvis du lager de ste, trenger du ikke noe p. Men det er ogs kjempegodt  ha p sukkerfritt syltety for eksempel.
  • Det metter.

S, her er oppskriften. Vi har valgt ha mye karb og mye protein, og lite fett. Disse kan ogs gjres glutenfrie hvis du justerer litt p innholdet.

Ca. 10 vafler:

150g mel (spelt eller havremel)
1 boks mager kesam
250g ekstra lettmelk
200g eggehvite
1 egg
Stning (vi bruker litt sukrin gold og sukrin)
Vaniljeessens (vi bruker 2 stevia vaniljedrper og/eller ca 2ts vaniljessens)
1 ts fiberhusk (ikke ndvendig)
1-1,5 ts kardemomme 
1ts bakepulver

Blant alt sammen, rr godt, la st i 20-30 min og stek. Det lnner seg spraye vaffelhjernet med stekespray.



Hper det smaker!

















Velkommen!




HANNA OLSEN
Treningsnarkoman med en interesse for sunn mat og bakst.

Kategorier


Hverdag. Trening. Kosthold. Oppskrifter. Inspirasjon. Omtaler. Tips. Videoer. Formbilder.

Copyright


Blogg.no leverer teknologien bak denne bloggen. Bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til ndsverk.
hits