Proteinpulverprat

Hva er greia med proteinpulver? Er det nødvendig? Når bør det inntas? Hvor mye? Hvilken type pulver er best?

Jeg bruker whey protein som et eksempel fordi det er mest vanlig. Det er i hovedsak melkeprotein; ikke noe vidunderkur, ikke skummelt, ikke noe spesielt med det i det hele tatt. Det er melk.

Av en eller annen grunn har det blitt en stor greie å drikke shake etter trening. Det er ikke nødvendig. Med mindre du ikke er så glad i mat, eller ikke gidder å lage. Det metter mer å spise kaloriene enn å drikke de, så for de som ikke klarer å få i seg nok kan shake være greit. Studier viser også at det ikke er nødvendig å innta protein rett etter trening, men at man burde få i seg noe innen to timer etter trening (ref: eks Alan Aragon sine studier). Det som er positivt med proteinpulver er at det er en billig proteinkilde, det smaker godt (hvis du velger et bra merke), og er selvfølgelig veldig enkelt og greit.

Selv er jeg glad i å bruke sjokoladeprotein i desserter og grøt for å få en god sjokoladesmak, og eks i smoothie for å få opp proteininnholdet. Jeg bruker ca et scoop(30g) daglig, men hvor mye du burde bruke kommer helt an på hva du spiser ellers, og det totale proteininntaket ditt i løpet av dagen.

Det er ikke nødvendig med et høyere inntak enn 1,8-2,2g per kilo kroppsvekt, noe som tilsvarer ca 120g for en person på 60kg (ref; bl.a. Eric Helms sine studier). Jeg ville sørget for å få i meg denne mengden fordi den termiske effekten er høy (altså kroppen behandler ikke kaloriene fra protein på samme måte) og ikke minst fordi protein metter godt. Jeg ville nok inntatt mest protein på kveldstid (ref Børge Fagerli) fordi da har kroppen mest behov for denne næringskilden.

Og JA det er forskjell på kvaliteten på proteinpulver. De fleste pulver er fra konsentrat og inneholder både karb og fett. Finn et isolatproteinpulver som består av så og si kun protein for å få best utbytte av det.Proteinpulveret jeg bruker er et melkeproteinisolat fra Self, fåes kjøpt hos x-life.no


  0 kommentarer på "Proteinpulverprat"


Legg igjen en kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:Velkommen!
HANNA OLSEN
Treningsnarkoman med en interesse for sunn mat og bakst.

Kategorier


Hverdag. Trening. Kosthold. Oppskrifter. Inspirasjon. Omtaler. Tips. Videoer. Formbilder.

© Copyright


Blogg.no leverer teknologien bak denne bloggen. Bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk.
hits