å loggføre treningsøkter

Hva er fordelene og ulempene med treningsdagbok/loggføring av økter? Er det noe poeng?

Først og fremst.. Hvordan foregår fremgang?
Man må gradvis øke belastningen for å bli sterkere, raskere, større. For å kunne øke belastningen lønner det seg å ha et treningsprogram som er tilpasset deg og ditt mål. Da er du sikret en smart vei til målet. Men likevel er det vanskelig å oppnå fremgang, spesielt hvis du har trent i mange år.. Enda vanskeligere er det å oppnå fremgang i treningen hvis du ikke engang vet hva du gjør og har kontroll på at belastningen faktisk blir større med tiden. Det er veldig fort gjort å dra på samme treningssenter, trene det samme programmet, og løfte de samme vektene - gang på gang. Med mindre du skriver det ned svart på hvitt og ser at -oi, her har det ikke skjedd noe på flere uker!

Loggføring av treningsøkter har mange fordeler. Selv har jeg vært tilhenger av treningsdagbok på hver eneste økt i flere år. Treningsdagbok hjelper deg til å ha kontroll. I tillegg er det en stor motivasjon å se kiloene øke - og se det på papiret. Ikke minst er det fort gjort å glemme hvor mange sett du egentlig har kjørt, eks hvor mange repetisjoner du klarte i første settet, og om du totalt sett har gjort det du kom dit for å gjøre. Hvis du har et treningsprogram skriver du dagens økt inn i boka før du kommer. Hvilke øvelser, hvor mange sett, hvilke kilo skal du løfte i hver øvelse, osv. For ikke å snakke om at det er genialt å notere ned ting du må huske, som for eksempel bevegelsestrening, foamrolling, osv.. Og etter økta - hvordan gikk det? Hvorfor gikk det eventuelt ikke som du forventet? Det er mye enklere å se "feilen" hvis du har skrevet ned det du har gjort.

Ulempene med loggføring kan være at du fort blir opphengt i å notere ned alt og du bruker unødvendig mye tid på nettopp dette. Noen liker å dra på trening, kjøre sitt eget løp, kjenne på dagsformen, trene øvelser man liker og har lyst til akkurat der og da. Men dette krever at du har relativt god kunnskap om trening og ikke minst kjenne din egen kropp veldig godt for å få fremgang i treningen. Men igjen, så avhenger det veldig av målet ditt også. Mange ting å tenke på med andre ord.

For å oppsummere - hvis målet ditt er å få god fremgang i treningen, lønner det seg først og fremst å ha et treningsprogram som er laget for nettopp deg. Ved å benytte treningsdagbok er det enklere å ha kontroll på at du gjør det du skal. Det er noe spesielt ved å lese ting svart på hvitt, du får en mye bedre kontroll og forståelse. Du blir også mer motivert til å øke tallet du skriver ned, og det er enklere å huske på småting som du noterer at du skal gjøre som eks foamrolling, tøying++. Hvis du bruker boka smart og skriver bak en øvelse at du skal øke i neste økt eller om du hadde en dårlig dag, er det enda enklere å ha kontroll på treningen og fremgangen.

TOMMEL OPP FØR LOGGFØRING SPØR DU MEG! 


  1 kommentarer på "å loggføre treningsøkter"

Postet av: Rikke - Kommenterer alltid tilbake!
kjempe smart!!
07.08.2016, 14:43
URL: http://rikkeloviik.blogg.no

Legg igjen en kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:Velkommen!
HANNA OLSEN
Treningsnarkoman med en interesse for sunn mat og bakst.

Kategorier


Hverdag. Trening. Kosthold. Oppskrifter. Inspirasjon. Omtaler. Tips. Videoer. Formbilder.

© Copyright


Blogg.no leverer teknologien bak denne bloggen. Bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk.
hits