viljestyrke kan ikke kjøpes

Trening og kosthold fascinerer meg. Kroppen vår fascinerer meg. Viljestyrke mest av alt.

Med mye penger kommer du langt. Du kan så og si kjøpe deg hva som helst, hvertfall nå i 2016. Det imponerer meg ikke (dog veien dit kan kreve viljestyrke og det imponerer meg). Men en kropp må du jobbe for. En veltrent kropp kan du ikke kjøpe. En sterk kropp blir ikke sterk av seg selv. En sunn kropp ligger det arbeid bak. Viljestyrke kan ikke kjøpes for penger. Du må fortjene den kroppen du har, og hvordan du tar vare på den sier mye om deg som person. Hvordan du velger å spise sier mye om deg. Har du respekt for deg selv og kroppen din, tar du vare på deg selv? 

Viljestyrke er den egenskapen vi har som ofte er avgjørende for om vi lykkes eller ei og om vi når våre mål eller ikke. Den er ikke lett å se, fordi vi alle utgir oss som bedre enn vi er, mer suksessrike, rikere, lykkeligere enn vi er. Men kroppen juger ikke. Du kan selvfølgelig skylde på lavt stoffskifte, kraftig beinbygning, dårlige gener eller annen sykdom eller plager. Mest sannsynlig er det ikke sant. For er det en ting vi mennesker er gode på så er det unnskyldninger og å juge for oss selv for å føle oss bedre. Du har kun en kropp, og du kan velge å gjøre det beste ut av det, eller du kan unnskylde deg og la den forfalle og råtne.

Derfor fascinerer det meg. All respekt til deg som kommer deg over dørstokkmila på tunge dager, til deg som står opp grytidlig hver morgen for å rekke å trene, til foreldre der ute som har travle dager og likevel lager hjemmelaget og sunn mat til seg selv og barna sine, til deg som jobber deg ihjel på jobb eller skole men likevel velger å klemme inn noen økter, til deg som respekterer at du kun har en kropp å ta vare på. Jeg respekterer deg og viljen din, og ikke minst respekten du har for deg selv. Den er ikke kjøpt og betalt.​


  1 kommentarer på "viljestyrke kan ikke kjøpes"

Postet av: JULIE ANDERSEN
Så bra innlegg!!
18.02.2016, 13:31
URL: http://www.julieeandersen.blogg.no

Legg igjen en kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:Velkommen!
HANNA OLSEN
Treningsnarkoman med en interesse for sunn mat og bakst.

Kategorier


Hverdag. Trening. Kosthold. Oppskrifter. Inspirasjon. Omtaler. Tips. Videoer. Formbilder.

© Copyright


Blogg.no leverer teknologien bak denne bloggen. Bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk.
hits